Slovácký rok se prezentoval na brněnských veletrzích cestovního ruchu GO a REGIONTOUR 2011

17.01.2011 16:51

Veletrh REGIONTOUR obsadil největší pavilon brněnského výstaviště a svou nabídkou zaplnil halu P do posledního místa. Regiony z celé České a také Slovenské republiky se předháněly v atraktivitě svých stánků a různých upoutávek. V rámci expozice Jihomoravského kraje zde mělo zastoupení i město Kyjov, letošní prezentace byla zaměřenana právě na propagaci festivalu Slovácký rok v Kyjově.

Město Kyjov zde mělo personální zastoupení ve čtvrtek 13.1.2011, tedy v zahajovací den veletrhu. Svou prezentaci zacílilo hlavně na největší kulturní událost letošního roku, kterou je bezesporu XVIII. ročník festivalu Slovácký rok v Kyjově. Autentickou ochutnávkou atmosféry festivalu bylo odpolední vystoupení Slováckého souboru Kyjov na hlavním jevišti, celý veletržní den neúnavně vyhrávala také Cimbálová muzika Jury Petrů.

Oficiální prezentace proběhla na tiskové konferenci Jihomoravského kraje, kde svůj projev a pozvání na festival přednesl kyjovský starosta Mgr. František Lukl.

Město Kyjov mělo své zastoupení i na jedné z doprovodných akcí v pátek 14.1.2011. Jednalo se o společenský večer a prohlídku v nové turistické atrakci města Brna - Brněnském podzemí (labyrintu pod Zelným trhem). V rámci tohoto večera převzal kyjovský starosta z rukou zástupců JMK ocenění za 2. místo v soutěži o nejaktivnější turistické informační centrum udělené IC města Kyjova.

Více informací vč. fotografií na oficiálních stránkách města Kyjova.